Dags för en ny ridhjälm

Häromdagen trillade jag av hästen i ridhuset och slog huvudet i sargen. Ingen fara med mig men jag måste köpa en ny hjälm. Varför? Har man fått ett kraftigt slag på hjälmen ska man alltid byta den eftersom det kan finnas dolda sprickor under ytmaterialet. Inte så bra nästa gång man åker av, eftersom hjälmen kan dela sig vid ett nytt slag. Frågan är nu bara vilken hjälm jag ska välja. Det finns ju så många olika modeller och färger.

Stilrent eller bling
Då återstår ju frågan var hittar jag en snygg och tålig hjälm och framförallt, vill jag ha en som jag bara använder till vardags eller en som jag kan använda när jag tävlar också. Efter lite funderande har jag kommit fram till att jag vill ha en hjälm som är lätt att hålla ren, så där ryker alla med sammets- eller flockyta. Samtidigt är det ju roligt att se lite snygg ut även när man tränar, så jag tror att det blir en hjälm med lite bling på.

Byt hjälmen efter ett hårt slag
En blank yta är lätt att rengöra
Ventilation är ingen nackdel

Funderar du också på att byta hjälm? Gör slag i saken är mitt råd, jag rekommenderar att ni går in och kikar på stably.se. Jag är usel på att byta ut min hjälm, annat än när jag får slag mot huvudet. Säkerhetsrekommendationerna säger att man ska byta hjälm var femte år, gärna oftare. Så vad säger ni, ska vi inte alla ta och fundera över när vi sist bytte en billig livförsäkring för ryttare? Jag syftar självklart på hjälmen. Komplettera gärna med en säkerhetsväst när du ändå är i köpartagen.