Skönt att inte behöva få färg som flagnar

Om man har en industri finns det stor risk att golvet utsätts för mycket hård belastning. Om golvet är målat kan färgen tappa lyster, slitas och börja spricka. Jag har själv varit med om det. Jag kontaktade därför ett företag som sysslar med industrigolv och de rekommenderade betongpolering istället för en ommålning av golvet. Jag var först lite skeptisk och tänkte att betong ser så tråkigt ut men när jag fick höra om fördelarna blev jag övertygad.

Vilka fördelar ger det?

Ett bra betonggolv har flera fördelar. För det första är det mycket slitstarkt och dessutom slipper man måla om det gång på gång om man bara får det rätt slipat. Slipningen gör att golvet blir blankt, och inte så tråkigt att titta på. Dessutom upplevde jag att golvet blev mindre halt att gå på vilket är en stor fördel. Jag behöver heller inte vara lika orolig för att spillda varor ska orsaka fläckar på golvet om inte spillet hinner torkas upp i tid.

  • Golvet blir mer lättskött
  • Mindre risk att halka
  • Golvet blir snyggare

Om du har en industri vars golv är målat och du märker att färgen börjar flagna kan det vara en mycket bra idé att slipa golvet istället. Ett slipat betonggolv är otroligt lätt att sköta och det sparar både tid och pengar. Kontakta ett företag som sysslar med industrigolv redan idag för att få reda på vad det kostar att göra just ditt golv i ordning. För mig kostade det inte så mycket som jag trodde att det skulle göra.