Tillslut anlitade vi professionell hjälp

Att byta alla fönster i huset, som vi ska göra, är en ganska stor investering och vi hade tänkt spara lite pengar genom att göra en del av jobbet själva. Det visade sig dock vara så pass krångligt att ta mått att vi valde att ta hjälp med fönsterinstallationen. Hur kan det vara svårt att mäta, undrar ni kanske. Problemet är att man måste göra det så otroligt noga. Avviker det med en halv millimeter kan fönstren bli skeva och isolera sämre och eventuellt även exponeras mer för fukt vilket förkortar fönstrens livslängd.

Proffsen gör det snabbare

Man kan absolut byta fönster själv men när det väl har gått så långt att man måste köpa nya fönster är faktiskt inte själva installationen en särskilt stor utgift i sammanhanget. Firman som man ger i uppdrag att tillverka fönstren kan ofta erbjuda en helhetslösning där de tar måtten och ansvarar för att det blir rätt. När fönstren sedan är färdiga sätts de på plats av professionella yrkesmän. Det går betydligt fortare än om man själv ger sig i kast med arbetet. Vi är glada över att slippa den stress det innebär att inte riktigt veta om det blivit exakt rätt under måttagningen.

  • Måtten måste tas väldigt noga
  • Installation kan ingå vid fönsterköp
  • Det är skönt att slippa allt ansvar

Det finns mycket man kan göra själv som normalhändig person, till exempel renovera äldre fönster så att de håller några år till. Vi kom dock fram till att det var smartast att köpa nya fönster som kommer att hålla så länge vi lever och att låta professionella fönsterhantverkare stå för allt från måttagning till installation av de färdiga fönstren. På så vis fick vi tid över till annat och slapp känna oss oroliga för hur det skulle bli i slutändan.